15/11/11

Fräulein Αγγέλα Fick dich

Η δουλεία γυναικών και παιδιών θερίζει στη Γερμανία
«Η καταναγκαστική εργασία είναι η δουλεία που επέστρεψε έπειτα από δύο αιώνες στην Ευρώπη. Το δουλεμπόριο εκτείνεται, παγιδεύει άτομα και η εκμετάλλευση της φτηνής εργατικής δύναμης στην οικοδομή, στη γεωργία, στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι ανηλεής, ακόμα και στη Γερμανία».
Οι ανατροπές που «επεξεργάζονται» να καθιερώσουν η κ. Μέρκελ και οι λοιποί Ευρωπαίοι ηγέτες αποκαλύφθηκαν το Σάββατο, στην Αθήνα, από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσαν το Κέντρο Ερευνας Γυναικείων Θεμάτων, το Ινστιτούτο Ισότητας και η Εύξεινη Πόλη με θέμα: «Trafficking - παράνομη διακίνηση και καταναγκαστική εργασία γυναικών και παιδιών».
Συμμετείχαν εκπρόσωποι γυναικείων και εργατικών φορέων και σωματείων από Ελλάδα, Γερμανία, Βρετανία, Τουρκία και Λιθουανία.
Η Ζεχρά Αγιλντίζ, από την Ομοσπονδία Μεταναστριών Γερμανίας, δήλωσε πως «σήμερα υπάρχουν 1.000.000 διαθέσιμοι μετανάστες στα Γραφεία Ενοικίασης Εργαζομένων που δουλεύουν και αμείβονται με 1 ευρώ τη μέρα! Οι επιχειρήσεις καταφεύγουν στα συγκεκριμένα Γραφεία ώστε να ρίξουν τα κόστη. Ο τρόπος λειτουργίας των συγκεκριμένων γραφείων θεσμοθετήθηκε διά νόμου το 2005, που ψηφίστηκε από Σοσιαλιστές και Πράσινους.
»Πρώτα χρησιμοποιήθηκαν οι Ανατολικογερμανοί. Σήμερα τους διαδέχονται οι μετανάστες/τριες. Καταπατούνται τα δικαιώματα της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Εργατικής νομοθεσίας, ώστε να παρθούν πίσω όλα τα εργασιακά τους κεκτημένα.
2 βδομάδες δωρεάν
»Οι μετανάστες στα Γραφεία Ενοικίασης εργαζομένων εργάζονται 1-2 εβδομάδες υπέρ του εργοδότη χωρίς αμοιβή, με την υπόσχεση να αποκτήσουν νόμιμη εργασία. Εξ αυτών 2 στους 10 "κερδίζουν" τη δουλειά, ενώ τα Συνδικάτα αδυνατούν να επέμβουν.
»Σε τομείς όπως η γεωργία, στη Γερμανία, όπως και στην Ελλάδα αγγίζει τα όρια της δουλείας, αφού αμείβονται με 3 ευρώ ημερησίως. Στον ξενοδοχειακό τομέα, τον καθαρισμό έχουν οι Εταιρείες Ενοικιαζόμενων. Αμείβουν με 2 ευρώ τον καθαρισμό των δωματίων. Στην Opel έχει παγιωθεί ο μισθός των 650 ευρώ χωρίς δικαιώματα.
»Δύο εκατομμύρια παιδιά είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ λειτουργούν Ιδρύματα Αστέγων και άνθρωποι τρώνε από σκουπίδια».
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top