8/10/11

Oscar Gruezomalakias

Όταν η μαλακία σε κυριεύει στο εσωτερικό είναι πολύ εύκολο να σε κυκλώσει από παντού.
Μη παραλείψετε να δείτε σκηνές και ηθοποιάρες στον πάτο μετά τα στόρια.
And the OSCAR MALAKIAS goes to.....malakes with PERIKEFALAIA
«Εξπρές του μεσονυχτιού» αλά ελληνικά, ετοιμάζουν Σκοπιανοί, με στόχο πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων στο εξωτερικό μέσω … Χόλιγουντ!
Το σενάριο  της ταινίας έχει ολοκληρωθεί, όπως και ένα χαρακτηριστικό τίζερ που προβάλλεται στο διαδίκτυο, και πλέον αναζητείται αγωνιωδώς χρηματοδότης προκειμένου να αρχίσουν τα γυρίσματα.
  «Η άλλη Ελλάδα» είναι ο τίτλος του σεναρίου, με τη χώρα μας να παρουσιάζεται ως «κατακτητής» της Μακεδονίας από όπου «εκδίωξε» τους Μακεδόνες, που δεν θεωρούνται Έλληνες αλλά Σκοπιανοί.
Κεντρικός ήρωας της ταινίας, δεν είναι κάποιος νεαρός φοιτητής που συλλαμβάνεται για εμπόριο χασίς, όπως στο «Εξπρές του μεσονυχτίου», αλλά ένας Αμερικανοσκοπιανός  πεζοναύτης, που συλλαμβάνεται και βασανίζεται στον Κορυδαλλό, επειδή έχει στο στήθος του τατουάζ, την αμερικανική σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας (sic).
Η πρωτοβουλία  ανήκει στον πρόεδρο της οργάνωσης  «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο»  κ Τόντορ Πέτροφ, έναν από τους πλέον σκληροπυρηνικούς Σκοπιανούς και πιστό υποστηρικτή του πρωθυπουργού κ.Νίκολα Γκρούεφσκι.
«Θέλουμε  να κάνουμε μια  ταινία για να αποδείξουμε  τον φασιστικό  χαρακτήρα της  Ελλάδας, σε όλο τον  κόσμο. Το τελευταίο  διάστημα κάναμε πολλές επαφές στα Σκόπια και στο εξωτερικό με στόχο να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιήσουμε το σενάριο που έχουμε ήδη στα χέρια μας» γράφει στην ιστοσελίδα της οργάνωσης του ο κ.Πέτροφ, αποκαλύπτοντας το ξαφνικό ενδιαφέρον του για την 7η Τέχνη : «Πιστεύω πως μέσα από αυτήν την ταινία θα βοηθήσουμε σημαντικά την προσπάθεια της πατρίδας μας, στο αγώνα της κατά των απαιτήσεων της Ελλάδας να μην ονομάζεται «Μακεδονία». Οι απλοί πολίτες στις ΗΠΑ και αλλού, θα μάθουν μέσα από την ταινία για τον παραλογισμό και την απαίτηση της Αθήνας να αλλάξει το όνομα ενός κυρίαρχου κράτους και έθνους, για την ελληνική κατοχή της Μακεδονίας και την γενοκτονία που εφάρμοσαν κατά των Μακεδόνων από το 1913 έως σήμερα» καταλήγει, αναφέροντας πως το σενάριο της ταινίας το έγραψε ένας εκ των σεναριογράφων των ταινιών Ράμπο, χωρίς όμως να αποκαλύψει  το όνομα του.
Αρρωστημένο σενάριο
Κεντρικός ηρώας τής ταινίας, είναι ο Αμερικανός πεζοναύτης Nick Stoyan, σκοπιανής καταγωγής, που μετατίθεται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Κόσσοβο και πριν αναλάβει υπηρεσία έρχεται στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το σπίτι του πατέρα του στην Έδεσσα, από όπου «εκδιώχθηκε» το 1913 από τους Έλληνες, για να μεταναστεύσει στη συνέχεια στις ΗΠΑ.
Έξω από την Αθήνα, στο δρόμο για την Θεσσαλονίκη, θα καυγαδίσει με ομάδα … νεοναζί, που σταμάτησαν ένα φορτηγό με σκοπιανές πινακίδες και επιχείρησαν να σβήσουν το αυτοκόλλητο με το πρόθεμα «ΜΚ».
Στο σημείο θα φτάσει περιπολικό, όπου οι αστυνομικοί μετά υπόδειξη των νεοναζί, θα συλλάβουν και θα οδηγήσουν στις φυλακές Κορυδαλλού τον ήρωα, που απεγνωσμένα ζητάει να έρθει σε επαφή με την αμερινακική πρεσβεία.
Εξαιτίας του τατουάζ που έχει στο στήθος, με την αμερικανική σημαία και τον ήλιο της Βεργίνας, ο πεζοναύτης οδηγείται στην απομόνωση όπου βασανίζεται, κατόπιν «άνωθεν εντολών» προκειμένου να ομολογήσει από πού κατάγεται και γιατί θέλησε να επισκεφθεί την Έδεσσα.
Τελικά, μετά από πολλά βασανιστήρια και πολύ πόνο και αίμα, ο Stoyan ως άλλος Ράμπο, θα καταφέρει να δραπετεύσει από τον Κορυδαλλό και να έρθει σε επικοινωνία με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Κόσοβο, που θα στείλει μυστικά ελικόπτερο στην Ελλάδα, για να τον παραλάβει.
Επιστρέφοντας για το Κόσοβο, ο Stoyan θα παρακαλέσει τον πιλότο να πετάξει επάνω από την Έδεσσα, προκειμένου να δει το σπίτι του πατέρα του. Πετώντας χαμηλά και δίπλα από τους φημισμένους καταρράκτες, ο ήρωας θα ανοίξει την πόρτα του ελικοπτέρου, φωνάζοντας «Να το σπίτι του πατέρα μου. Εδώ είναι ο τόπος μας. Η πατρίδα μας».
Ο ήρωας επιστρέφει τελικά στο Κόσοβο και το περιστατικό, θα προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ - Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με το σενάριο.
Μπορεί η ταινία να έχει «κολλήσει» στη χρηματοδότηση, αλλά ήδη στο διαδίκτυο προβάλλεται τίζερ από τη σκηνή του βασανισμού του ήρωα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top