3/9/11

Βιβλία γιόκ

Τι να τα κάνεις τα βιβλία όταν έχεις Αννούλα Γιωργάκη και ΠΑΣΟΚ. Αφού έχεις πράσινη ανάπτυξη και πατριώτες να σε κυβερνάνε τα άλλα είναι περιττά.
Χωρίς βιβλία η νέα σχολική χρονιά

Στην «αβελτηρία» του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επέρριψε χθες από τη Βουλή η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την ευθύνη για το γεγονός ότι η πλειονότητα των μαθητών της χώρας θα ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά χωρίς βιβλία, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Και όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας ζήτησε εξηγήσεις, επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση της συγχώνευσης των σχολείων «καθ΄ υπόδειξη της τρόικας» το υπουργείο έδρασε ταχύτατα, δικαιολογήθηκε ότι το ΕλΣ καθυστέρησε δραματικά να στείλει στον Οργανισμό Εκδόσεων την απόφαση του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από τον περσινό Οκτώβρη ανακοινώνοντας ότι έχει στείλει όλα τα στοιχεία στον υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.
Οξυνση
Παρότι η υπουργός «αιφνιδίασε ευχάριστα» κατά δήλωσή του τον κ. Τσίπρα, όταν έσπευσε να συμφωνήσει μαζί του στη ζοφερή περιγραφή της κατάστασης στο χώρο της Εκπαίδευσης, εντούτοις το κλίμα οξύνθηκε, όταν η κ. Διαμαντοπούλου κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει αναταραχές στην ανώτατη εκπαίδευση. Επικαλέστηκε μάλιστα απόσπασμα από το τελευταίο «αντίο» του Λ. Κύρκου στην «Αυγή», στο οποίο ο εκλιπών συνιστά «σύγκρουση ιδεών, όχι βία και μισαλλοδοξία», κάνοντας έκκληση στον κ. Τσίπρα για ανοιχτά πανεπιστήμια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, επανήλθε σε άλλη ερώτηση προς τον υπουργό Δ. Τάξης Χ. Παπουτσή και χαρακτήρισε «θρασεία» τη στάση της κ. Διαμαντοπούλου, εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης που όπως είπε «αιματοκύλισε τις διαδηλώσεις στην Αθήνα» και υπενθύμισε τους αγώνες του κ. Παπουτσή για την ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου 815.
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top