2/9/11

Έργα και ημέρες Πάνου


Διαβάζουμε με θλίψη στην ΓΝΩΜΗ.


Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ 
Οριστικό το τέλος για την θρυλική ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!

Ούτε στο τοπικό δεν θα αγωνιστεί φέτος –  Αυτή ήταν η τελευταία… προσφορά του πρώην δημάρχου Πάνου!
Την τελευταία στιγμή δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας (ΕΠΣΑ), αλλά την ίδια στιγμή, άφηνε ελεύθερους και τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που είχε, που σημαίνει ότι δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, για το οποίο έγινε ήδη η κλήρωση.
Αυτή ήταν η τελευταία… τεράστια προσφορά του πρώην δημάρχου και νυν προέδρου της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Πάνου Οικονομίδη, στους φιλάθλους της περιοχής, αλλά και στην ιστορία της ομάδας. Άφησε την ομάδα σε εκκρεμότητα μέχρι την τελευταία στιγμή, χωρίς να δίνει την δυνατότητα σε κανέναν να ασχοληθεί με αυτή και την τελευταία στιγμή άφησε ελεύθερους και τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που είχε, για να δείξει με αυτή του την κίνηση, ότι δεν υπάρχει περίπτωση η ομάδα να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως πολλές φορές είχε σημειώσει η «Γ», υπήρξε ενδιαφέρον ομάδας φιλάθλων να αναλάβει την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, αλλά η επιθυμία τους για προσφορά στην ιστορική ομάδα, προσέκρουσε στις περίεργες και εξωπραγματικές απαιτήσεις που προέβαλλε ο νυν πρόεδρός της Πάνος Οικονομίδης. Ζητούσε, όπως μάθαμε, υπέρογκο ποσό για να την παραδώσει, την στιγμή που όλοι λένε ότι αυτός την πήρε, χωρίς να δώσει μία δραχμή, άσχετα με το τι προέκυψε στην συνέχεια.
Βεβαίως δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση και προβληματισμό η επιμονή του, να πάρει χρήματα, για να αφήσει την ομάδα στα χέρια αγνών φιλάθλων, οι οποίοι ήθελαν να προσφέρουν και μόνο και φυσικά δεν είχαν την δυνατότητα να καταβάλουν τα ποσά που απαιτούσε ο πρόεδρός της Πάνος Οικονομίδης.  Το ερώτημα που θέτουν οι φίλαθλοι αφορά την λογική:

-Πως επιμένει να πάρει χρήματα, την στιγμή που είναι αδύνατον να τα πάρει και παράλληλα οδηγεί την ομάδα στην οριστική της διάλυση, χωρίς ο ίδιος να έχει κάτι να κερδίσει;
Την απάντηση δεν μπορούμε να την δώσουμε εμείς, αλλά ο ίδιος, που έχει υποχρέωση άμεσα να ενημερώσει τους φιλάθλους για τους λόγους που τον οδήγησαν σε επιλογή διάλυσης της ομάδας και προσβολής της ιστορίας της, η οποία είναι και πέραν των συνόρων της πόλης γνωστή. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος, τον οποίο η πόλη και η περιοχή τον τίμησε σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις (σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις εξελέγη βουλευτής και σε δύο δήμαρχος) να προσβάλλει την ποδοσφαιρική της ιστορία κατά τον τρόπο αυτό και να μην δίνει λόγο σε κανέναν. Και το ότι δεν βγαίνει δημόσια να μιλήσει για τις επιλογές του, οι οποίες οδήγησαν την ιστορική «μαύρη θύελλα» σε ουσιαστική διάλυση, πάλι προσβολή της νοημοσύνης του φίλαθλου κοινού είναι.
Το μέλλον της ιστορικής μας ομάδας πλέον είναι αβέβαιο. Κανένας δεν γνωρίζει τι μπορεί να γίνει. Ας ελπίσουμε ότι και την επόμενη χρονιά, ο πρόεδρός της Πάνος Οικονομίδης, που μπορεί να διατηρεί τον τίτλο αυτό χωρίς τύψεις συνείδησης, δεν θα προβάλει περίεργες απαιτήσεις, για να την παραχωρήσει σε μια ομάδα φιλάθλων, οι οποίοι θα θέλουν πραγματικά να προσφέρουν.


Στην φωτογραφία ο νυν πρόεδρος της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Πάνος Οικονομίδης, σε μια από τις τελευταίες καλές στιγμές της «μαύρης θύελλας». Στον φιλικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που έγινε στο πλαίσιο της συμφωνίας για την πώληση του ποδοσφαιριστή Σωτήρη Μπαλάφα στον ΠΑΟΚ. Μια μεταγραφή που έφερε ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο της τότε ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top