3/8/11

Απίστευτα κι ομως Ελληνικά

Καταγγελία: Αστυνομικός απείλησε να πυροβολήσει αδέσποτο
Ο παραθεριστής- γείτονας φώναξε την Αστυνομία για να της υποβάλλει μήνυση επειδή φροντίζει ένα αδέσποτο έξω από την πόρτα του σπιτιού της. Οι αστυνομικοί έσπευσαν, ως όφειλαν, στο Πόρτο Ράφτη, αλλά αντί να της δώσουν συγχαρητήρια που κάνει τη δουλειά του Δήμου, έχει στειρώσει το ζώο, το έχει πάει στον κτηνίατρο και όλα αυτά τα έχει πληρώσει από την τσέπη της, της είπαν: «ή σταματάς να ταΐζεις το αδέσποτο ή το πυροβολούμε»! Για την ακρίβεια ο ένας από τους δυο.
 «Εταξαν», όπως καταγγέλλει η γυναίκα που το φροντίζει στο enet.gr, «έναν βέβαιο θάνατο» στη σκυλίτσα που σίγουρα δεν επέλεξε να βρεθεί στους δρόμους από τον Δεκέμβριο του 2010, ούτε να περάσει όσα έχει περάσει.
 Φυσικά όταν η καταγγέλλουσα –τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του enet.gr- παρακάλεσε τους αστυνομικούς να της δείξουν το νόμο που «απαγορεύει τη φιλοζωία» και «γενικά τη φροντίδα ενός αδέσποτου και τη σίτισή του», δεν είχαν να της επιδείξουν κάτι σχετικό.
 Η σκυλίτσα χαρίζεται. Είναι σχεδόν ενός έτους, υγιής και είναι βέβαιο πως θα βρει ένα καλό σπίτι δεδομένου ότι έχει ανθρώπους στη γειτονιά που τη φροντίζουν και την αγαπούν. Αν ενδιαφέρεστε να την υιοθετήσετε επικοινωνήστε με το e-mail της "Φάρμας των ζώων" .
 Αυτό που δεν είναι καθόλου σίγουρο είναι αν οι άνθρωποι αυτοί, που υποτίθεται πως υπερασπίζονται το νόμο, τον γνωρίζουν. Το περιστατικό, που περιελάμβανε και άλλες …ωραίες προτάσεις από την πλευρά των οργάνων της τάξης, όπως «δέσ’το έξω από το σπίτι σου» ή «μην το ταΐζεις για να φύγει», σημειώθηκε κατά τις 11 το πρωί της περασμένης Κυριακής.  
 Μια Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος των αστυνομικών του συγκεκριμένου πληρώματος περιπολικού είναι το λιγότερο που οφείλει να κάνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Διαφορετικά τι νόημα έχει η εγκύκλιος -που εστάλη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας- για την προστασία των ζώων και την εξέταση κάθε πληροφορίας που αφορά σε βασανισμό ή θανάτωση ζώου, αν οι απειλές προέρχονται –σύμφωνα με την καταγγελία- από τους ίδιους τους αστυνομικούς.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή.

Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top