7/7/11

Η απόλυτη ξεφτιλα της «Treuhand»


Από το eglimatikotita.gr
From HEIL GAP
O πρόεδρος της Ευρωομάδας ( Εurogroup ) Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus της Γερμανίας ότι η κυριαρχία της Ελλάδα θα " περιοριστεί ", προκειμένου να εφαρμόσουν τα μέτρα λιτότητας.
Προφανώς εννοούσε ότι η ενίσχυση του μηχανισμού της λιτότητας που επιδιώκει , σημαίνει ότι και η δημοκρατία παύει ΤΕΛΙΚΑ να λειτουργεί στην Ευρώπη .
Όσο για αυτό , παρακαλείσθε να το αφήσετε στα χεριά του γόνου της « γνώστης δημοκρατικής οικογενείας ».
ή «ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΡΚΟΥΔΕΑ» όπως θα θυμούνται οι δαρμένοι συνταξιούχοι διαδηλωτές επί του ΠΑΤΡΟΣ .


   Επίσης υποστηρίζει ότι «για το επικείμενο κύμα ιδιωτικοποιήσεων» απαιτείται για παράδειγμα μία λύση κατά το πρότυπο της γερμανικής «Treuhand », της αρχής που είχε αναλάβει πριν από 20 χρόνια τη διαχείριση της κρατικής περιουσίας της τότε Λαοκρατικής Γερμανίας. ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ (http://en.wikipedia.org/wiki/Treuhand )

Είπε επίσης ότι οι υπάλληλοι από την ευρωζώνη θα πρέπει να εποπτεύσουν την πώληση των ελληνικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων όπως τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και εταιρείες ενέργειας, και την είσπραξη των φόρων. (βλέπε σημερινή naftemporiki.gr)

Αλλά η ιδέα της διαμόρφωσης του νέου ιδιωτικού οργανισμού σχετικού με την «Treuhand » της υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων που χρησιμοποιήθηκε για την πώληση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ανατολικής Γερμανίας επικρίθηκε ακόμη και από το Reuters, το οποίο και τόνισε ότι η Treuhand κατάφερε να χάσει δισεκατομμύρια από την πώληση των κρατικών εταιρειών της Ανατολικής Γερμανίας.


Η Δυτικο-γερμανική κυβέρνηση εισήγαγε το Deutschemark σε ισοτιμία ένα προς ένα με το Ανατολικό γερμανικό μάρκο (Mark der DDR) την 1 του Ιουλίου 1990 αντί για μια πολύ μεγαλύτερη ισοτιμία αγοράς.
Αυτό ήταν και το τεράστιο βάρος για τις ανατολικογερμανικές βιομηχανίες με συνέπεια τα βουνά χρέους και κόστους. Αυτή η πληγή , δηλαδή η ισοτιμία κάτω από την οποία εισήχθη το ανατολικό γερμανικό μάρκο, καθιστούσε τα προϊόντα της Ανατολικής Γερμανίας λιγότερο ανταγωνιστικά στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης .
( ΕΔΩ ο HEIL GAP αναρωτιέται εάν αυτό σας θυμίζει κάτι αυτό )

"Αλλά η πώληση σε εξευτελιστικές τιμές της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανικής βιομηχανίας –( σημειωτέον ότι 14.000 εταιρείες πωλήθηκαν μέσα σε τέσσερα χρόνια )- δεν μπορεί να είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για Ελλάδα μας , επειδή η Treuhand κατέληξε με 170 δισεκατομμύρια δολάρια χρέος αντί για ένα αναμενόμενο κέρδος $ 900.000.000.000 δολάρια . "
Κατά την επανένωση της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας έγινε μια τόσο κακή διαχείριση από τον άνθρωπο της λέσχης Bilderberg τον καγκελάριο Χέλμουτ Κολ που άφησε μια Ανατολική Γερμανία με εγκαταλελειμμένες τις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις , να εξαρτάται πλέον μόνο από τις μεταβιβάσεις των αξιών της και έσπρωξε επίσης τη Δυτική Γερμανία βαθιά στο χρέος.

Ξεκίνησε με μια μεγάλη υπόσχεση, το 1990, αλλά άφησε κληρονομιά τεράστια χρέη , μια πικρία στα 2,5 εκατομμύρια κοσμάκη που έχασαν τις θέσεις εργασίας των ( αφού οι εταιρείες τους καταργήθηκαν – επωλήθησαν ) και φυσικά ειχε ως αποτέλεσμα την ευρεία αποβιομηχάνιση .

Όμως, η ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ φαίνεται να στοχεύει στο ίδιο αποτέλεσμα - την καταστροφή της οικονομικής βάσης της Ελλάδος καθιστώντας μόνιμη την διαρροή βοηθείας από την υπόλοιπη ΕΕ ώστε να καταστήσει αναγκαίες τις απεριόριστες χρηματοδοτήσεις και τα μέτρα λιτότητας ( ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΤΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ) που πάντα θα τις ακλουθούν , εμβαθύνοντας το βάρος του χρέους της ευρωζώνης και ξεκάνοντας τελικά τον ελληνικό λαό .

«Η Treuhand Δεν θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως το καλύτερο μοντέλο για την Ελλάδα, δήλωσε ο Juergen Michels, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ευρωζώνης στο Citigroup στο Λονδίνο.
"Αυτό που θα είναι παρόμοιο μεταξύ Ανατολικής Γερμανίας και Ελλάδας θα είναι το ξεπούλημα ενός πολύ μεγάλου συνολικού πακέτου των περιουσιακών των στοιχείων", πρόσθεσε. «το άγνωστο και η αμφιβολία γι όλα αυτά , είναι το ποιες είναι οι αξίες των υποκείμενων προς πώληση αξιών . Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από τις μεγάλες ζημιογόνες επιχειρήσεις και εάν όντως είναι τέτοιες όλες αυτές ."

HEIL GAP (or mind the GAP )
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top