21/6/11

Όνειρα θερινής νυκτός

Όπως διαβάζουμε στην ΗΧΩ το πρόβλημα είναι μεγάλο και θα μείνει ξάγρυπνη κι αυτό το καλοκαίρι η πόλη.
Το πρόβλημα με την μη τήρηση των νόμων συνεχίζεται στην πόλη μας
Σειρά παραβάσεων βεβαίωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας το περασμένο Σαββατοκύριακο σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους που πραγματοποίησε σε νυχτερινά καταστήματα και κέντρα διασκέδασης στην Άρτα. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άρτας με πολιτικά έκαναν έλεγχους για παραβάσεις ηχορύπανσης, εισόδου ανηλίκων σε νυχτερινά κέντρα και χορήγηση σε αυτούς οινοπνευματωδών ποτών. Οι βεβαιωθείσες παραβάσεις, όπως μας ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Άρτας Κωνσταντίνος Βαρέλης, ήταν πολλές και στις προθέσεις της Διεύθυνσης είναι να εξακολουθήσουν με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι όλο το διάστημα του καλοκαιριού.
Άλλωστε από τους πρώτους αυτούς αιφνιδιαστικούς έλεγχους φάνηκε ότι το πρόβλημα με την μη τήρηση του νόμου σε νυχτερινά καταστήματα της περιοχής είναι αρκετά μεγάλο, αφού υπήρξαν περιπτώσεις όπου βεβαιώθηκαν παραπάνω από μια παραβάσεις. Δηλαδή υπήρξαν δυο περιπτώσεις που βεβαιώθηκε ταυτόχρονα παραβίαση του νόμου περί ηχορύπανσης και χορήγηση αλκοόλ σε ανηλίκους.
Ωστόσο όπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής, πρώτα και πάνω απ’ όλα θα πρέπει να δείξουν ευαισθησία οι ιδιοκτήτες καταστημάτων του είδους, καλώντας τους να μην θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους. Άλλωστε ο κ. Βαρέλης πρόκειται να ζητήσει άμεσα την συνδρομή και άλλων αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα και εντατικά και έλεγχοι που θα αφορούν την ποιότητα των προσφερόμενων αλκοολούχων ποτών στα νυχτερινά καταστήματα της περιοχής.
Με αφορμή τις πρώτες διαπιστώσεις ο κ. Βαρέλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε υποχρεωμένοι να δείχνουμε αυστηρότητα σε αυτού του είδους τις παραβάσεις. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά σε όλο το διάστημα του καλοκαιριού. Είναι παράλληλα όμως και ένα θέμα για το οποίο ζητάω από τους καταστηματάρχες να αυτοπροστατευθούν, να λειτουργήσουν με ΛΟΓΙΚΗ και ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, - με κεφαλαία γράμματα. Να μην θυσιάζονται τα πάντα στο βωμό του κέρδους!
Εμείς θα ζητήσουμε επιπλέον από εμπλεκόμενες υπηρεσίες αυστηρούς ελέγχους στην ποιότητα των προσφερόμενων ποτών. Θα επιμείνουμε γιατί πέρα από όλα τα προβλήματά μας ως πολίτες, έχουμε δικαίωμα να ζητάμε και να απαιτούμε μια στοιχειώδες ποιότητα ζωής. Και εμείς ως αστυνομία πρέπει να συμβάλουμε σ’ αυτό πολύ περισσότερο όταν στο πρόβλημα υπάρχει συμμετοχή της νεολαίας, των παιδιών μας που αρχίζουν να κινούνται στο κεφάλαιο που λέγεται σύγχρονος ελληνικός τρόπος διασκέδασης».
Οι πολίτες πάντως που πληροφορήθηκαν το γεγονός είτε ως θαμώνες των καταστημάτων αυτών είτε ως γονείς, το κρίνουν θετικά. Όσο για τις περιπτώσεις εκείνες όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις ηχορύπανσης, οι περίοικοι των συγκεκριμένων καταστημάτων ζητούν μεγαλύτερη αυστηρότητα από εκείνη που υπήρχε στο παρελθόν, όταν έβλεπαν τους αστυνομικούς ένστολους να προσεγγίζουν τα νυχτερινά καταστήματα προκειμένου να δηλώνουν με αυτό τον τρόπο την παρουσία τους και να κατεβαίνει αυτόματα η ένταση της μουσικής. Σκηνή που επαναλαμβάνονταν αντίστροφα μετά την αποχώρησή της αστυνομίας, χωρίς, όπως τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία οι πολίτες, να υπάρχει αποτέλεσμα. Οπότε ο κ. Βαρέλης στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του τόνισε πως οι έλεγχοι έγιναν με πολιτική περιβολή από τους αστυνομικούς.
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top