22/6/11

ΔΕΗ

Έχουμε πολλές φορές ακούσει από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ότι εάν η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί ή μάλλον εάν ο έλεγχός της πέσει σε χέρια ιδιωτών, τότε οι έλληνες πολίτες θα πληρώνουν πολύ ακριβότερα το ρεύμα, δικαιούμαι λοιπόν κι εγώ να αναρωτιέμαι:
Τότε πως:
«Από το 2006 και εντεύθεν η ΔΕΗ επέβαλε αυξήσεις τιμολογίων και τελών, ούτε μία ούτε δύο: 17 φορές επιβαρύνθηκαν οι καταναλωτές από τότε μέχρι σήμερα, εννέα από τις οποίες επιβλήθηκαν μετά τις εκλογές του 2009.
Παλαιότερες ανεξάρτητες μελέτες διεθνών οίκων βεβαιώνουν ότι η ΔΕΗ θα μπορούσε να εξοικονομεί περίπου 800 εκατ. ευρώ τον χρόνο αν λειτουργούσε ορθολογικά. Που σημαίνει ότι στην παρελθούσα πενταετία θα μπορούσε να έχει εξοικονομήσει τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ. Αντ΄ αυτής, επελέγη η εύκολη λύση των τιμολογίων, την οποία πληρώνουν όλοι οι Ελληνες. Με άλλα λόγια, σε μεγάλο βαθμό οι πολλαπλές επιβαρύνσεις φανερώνουν τουλάχιστον διοικητικό έλλειμμα, το οποίο φέρει ονοματεπώνυμο. » [του Αντώνη Καρακούση, «Το Βήμα»]
Ισχύουν τα παραπάνω; ρωτώ διότι δεν έχω επαρκή ενημέρωση.
Επίσης, το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 34% της ΔΕΗ και θέλει να πουλήσει άλλο ένα 17%., άρα κάποτε, πριν μερικά χρόνια το Δημόσιο πούλησε ένα μεγάλο επίσης ποσοστό της ΔΕΗ, και ερωτώ: Πως τότε ανέχτηκαν την πώληση μεριδίου της ΔΕΗ και τώρα δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν.
Μπορεί να κάνω λάθος, διαφωτίστε με…Διότι δεν θέλω να ρωτήσω τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ αν ισχύουν αυτά που έχουν δημοσιευτεί περί συστηματικής χρηματοδότησης του συνδικάτου τους με πολλά εκατομμύρια € από τον κρατικό ή άλλον κορβανά, διότι κάποιοι θα με περάσουν για νεοφιλελεύθερο…

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας προσθέσαμε κι εμείς στα φιλικά μας ιστολίγια
http://sourta-ferta.blogspot.com/

Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top