27/9/11

Εισαγόμενες κότες

Από τα σπλάχνα του λαού βγαλμένος υπηρετεί με πάθος το δίκιο και την εθνική κυριαρχία. Σας παραθέτουμε απόσπασμα από τον πρόσφατο λόγο στον ΟΗΕ:
"...Ένα άλλο θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι το ονοματολογικό ζήτημα με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το οποίο δεν πρόκειται αποκλειστικά για θέμα ονομασίας, διότι η διαδικασία επίλυσής του αποτελεί ειλικρινή προσπάθεια, σε μία ευαίσθητη περιοχή, να αφήσουμε πίσω μας κάθε έννοια αλυτρωτισμού ή προσπάθειες αλλαγής της ιστορίας και των συνόρων. Σκοπός είναι τα παιδιά μας να μην μεγαλώσουν με αισθήματα καχυποψίας και έχθρας, αλλά φιλίας και ελπίδας. Η Ελλάδα πιστεύει, και το εκφράζει επανειλημμένως, ότι η λύση βρίσκεται σε έναν δίκαιο συμβιβασμό, σε μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, καθώς η Μακεδονία συνιστά γεωγραφική περιοχή η οποία εκτείνεται στο έδαφος διαφόρων χωρών. Θεωρούμε, επίσης, ότι το όνομα αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί erga omnes, δηλαδή έναντι όλων. Θέλουμε την επίλυση αυτού του ζητήματος ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των σχέσεών μας, με βάση τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια. Καιρός είναι να καταλήξουμε σε μία επιτυχημένη και αμοιβαίως αποδεκτή λύση. Όπως έχω πει συχνά, είναι ευκαιρία να γράψουμε ιστορία, όχι να την ξαναγράψουμε."
Καταλάβαταν τώρα πατριώτες; Αφήστε στην πάντα τους αλυτρωτισμούς και άλλα κουραφέξαλα. Αν θέλετε να διαβάσετε όλη την μπούρδα του εθνοπροδότη εδω
Σας παραθέτουμε και το βιογραφικό του απόντα από την Ελλάδα σωτήρα που ήρθε πανέτοιμος να κάνει πράξη τις βουλές των ανθελλήνων.
Μή ψάχνετε δεν υπάρχει ούτε ένα μεροκάματο.
Εκτενές Βιογραφικό Σημείωμα (στα ελληνικά)
ΣΠΟΥΔΕΣ
Ο Σταύρος Λαμπρινίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου 1962. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών (έτος 1980). Από το 1975 ως το 1980 μεγάλωσε στο Οικοτροφείο του Κολλεγίου, όπου εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Μαθητών. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Άμχερστ (πτυχίο B.A., Amherst College) των ΗΠΑ, από όπου αποφοίτησε το 1984 στον τομέα των Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών με τις διακρίσεις «Magna Cum Laude» και «Phi Beta Kappa». Εν συνεχεία σπούδασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Γιέιλ (Yale Law School), όπου το 1988 του απονεμήθηκε το πτυχίο Juris Doctor.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Στις 17 Iουλίου 2011, o Σταύρος Λαμπρινίδης ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Εξωτερικών.

Από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργός Εξωτερικών, υπήρξε Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και από τον Απρίλιο του 2005 Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατά την πρώτη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ 2004-2009, υπήρξε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Υπήρξε επίσης αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών, Μέλος της Επιτροπής για τις σχέσεις της ΕΕ με την Παλαιστινιακή Αρχή, Μέλος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις ΕΕ με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αναπληρωματικό Μέλος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με το Ιράν και της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων και Μέλος της Προσωρινής Επιτροπής για τη χρήση Ευρωπαϊκών Κρατών από τη CIA για τη μεταφορά και την παράνομη κράτηση ατόμων.

Υπήρξε Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα όπως η Ενίσχυση της Ασφάλειας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων των Πολιτών στο Διαδίκτυο, οι Στρατηγικές και τα Μέσα για την Ένταξη των Μεταναστών στην Ευρώπη, και η Προστασία των Υποδομών Ζωτικής Σημασίας στο Πλαίσιο της Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, καθώς επίσης και Σκιώδης Εισηγητής της Σοσιαλιστικής Ομάδας κατά την Αναθεώρηση της Οδηγίας 2002/58 σχετικά με την Επεξεργασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Προστασία της Ιδιωτικής Ζωής στον Τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Τον Ιούλιο του 2009 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο των Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο κ. Λαμπρινίδης εκπροσωπούσε το Προεδρείο του ΕΚ στις διεθνείς επαφές του Σώματος και προέδρευε ειδικής Ομάδας Εργασίας των Αντιπροέδρων του ΕΚ με στόχο τον συντονισμό των εξωτερικών σχέσεων του Κοινοβουλίου με τις χώρες, μεταξύ άλλων, της διεύρυνσης, των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών και της Ρωσίας, της Ευρωμεσογειακής Συνέλευσης και της Μέσης Ανατολής, Αφρικής, Λατινικής Αμερικής και Αρκτικής. Είχε επίσης την ευθύνη των σχέσεων του Προεδρείου με Διεθνείς Οργανισμούς όπως ο Ο.Η.Ε, καθώς και των σχέσεων με τις Η.Π.Α. Επιπλέον, ο κ. Λαμπρινίδης ανέλαβε τη συναρμοδιότητα για το χαρτοφυλάκιο της πολιτικής επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου είχε, μεταξύ άλλων, την ευθύνη της χάραξης της επικοινωνιακής πολιτικής και του συντονισμού των 33 Γραφείων Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Κράτη- Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Απριλίο του 2011 τέθηκε Επικεφαλής ειδικής Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναμόρφωση του Κώδικα Δεοντολογίας των Ευρωβουλευτών και την αυστηροποίηση των ρυθμιστικών κανόνων που αφορούν στη λειτουργία των λόμπι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από το 2004 είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Από τον Αύγουστο του 1999 μέχρι το Μάιο του 2004 ο κ. Λαμπρινίδης διατέλεσε Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συμμετείχε στη Συντονιστική Επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών για τη διαπραγμάτευση εννέα διμερών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που υπογράφτηκαν το Ιανουάριο 2000. Συντόνισε τη δημιουργία και ενίσχυση του παγκόσμιου δικτύου διακεκριμένων νέων ελλήνων και φιλελλήνων με σκοπό την προώθηση αμοιβαία επωφελών συνεργασιών διεθνώς. Διατέλεσε επίσης εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην κυβερνητική Ομάδα Διοίκησης Έργου για τον συντονισμό της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Από τον Σεπτέμβριο του 1996 ως τον Αύγουστο του 1999 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό. Κατά τη θητεία του εγκαινιάστηκαν και ενισχύθηκαν δεκάδες θεσμοί και πρωτοβουλίες στήριξης του ελληνισμού της Διασποράς με ιδιαίτερη έμφαση στον ελληνισμό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Αυστραλίας και άλλων απομακρυσμένων περιοχών. Εγκαινιάστηκαν επίσης με επιτυχία δίκτυα νέων Ελλήνων ανά την υφήλιο καθώς και διακεκριμένων Ελλήνων της Διασποράς, με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής τους ταυτότητας και τη στήριξη της Ελλάδας σε ζωτικά ζητήματα.

Το 1996 εργάστηκε ως διευθυντής του επιτελείου του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου. Από το 1994 μέχρι το 1996 διατέλεσε ειδικός σύμβουλος του υφυπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα υπουργού Παιδείας Γιώργου Παπανδρέου.

Από το 1988 ως το 1993 εργάστηκε ως δικηγόρος στην εταιρία Wilmer, Cutler & Pickering στη Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, με εξειδίκευση στο διεθνές εμπόριο και τις διεθνείς διαιτησίες. Διατέλεσε συνεργάτης του ιδρυτή της εταιρίας και μετέπειτα νομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Κλίντον, Lloyd Cutler. Το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ (επιλεκτικά)

Ο κ. Λαμπρινίδης ήταν υποψήφιος "Ευρωβουλευτής της Χρονιάς 2006" του περιοδικού του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου "Parliament Magazine" για το έργο του στον τομέα της προώθησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών. Ανακηρύχτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Ντονιέτσκ της Ουκρανίας για το έργο του για τη στήριξη του ελληνισμού στη χώρα αυτή. Έχει διατελέσει Βοηθός Καθηγητή στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης του πανεπιστημίου Yale. Διατέλεσε Αρχισυντάκτης της έγκριτης νομικής επιθεώρησης The Yale Journal of International Law (1987-88). Στην Ελλάδα έχει διδάξει ως Επισκέπτης Καθηγητής στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την Αστυνομική Ακαδημία. Συμμετείχε ως ομιλητής στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός για θέματα αθλητισμού και ειρήνης (2003 και 2004).

Στην επαγγελματική του δράση έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου του District of Columbia των ΗΠΑ.

Έχει χρηματίσει συνεργάτης της Νομικής Ομάδας της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη νικηφόρα για την Ελλάδα Υπόθεση Ασφαλιστικών Μέτρων εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας για το Εμπάργκο Εναντίον των Σκοπίων, υπό τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη.

Ο κ. Λαμπρινίδης έχει βραβευτεί από το Hellenic Leadership Conference, την επιτελική οργάνωση του ελληνοαμερικανικού λόμπι, για το έργο του στην προώθηση των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό.

Τέλος, έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε ελληνικές και ξένες εκδόσεις και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την ΕΕ σε πλήθος επίσημων πολιτικών και ακαδημαϊκών επαφών και συνεδρίων σε πάνω από 40 χώρες και διεθνείς οργανισμούς σε όλη τη γη.

Ο κ. Λαμπρινίδης είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top