21/9/11

Φτου σας

Από τη μια το ίδιο το ελληνικό κράτος με επίσημα στοιχεία μαρτυρά ότι η "ΔΩΔΩΝΗ" είναι μία από τις πιο εύρωστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και η σημαντικότερη βιομηχανία δευτερογενούς παραγωγής στην Ήπειρο. Από την άλλη κάνουν τα πάντα μέσω της άπληστης Αγροτικής Τράπεζας, που στηρίχθηκε από την ίδρυσή της με τα χρήματα αγροτών και κτηνοτρόφων, να δώσουν την γαλακτοβιομηχανία προς πώληση. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο κυριότερος οικονομικός στύλος της οικονομίας της Ηπείρου που είναι η κτηνοτροφία θα καταρρεύσει εις το όνομα της μίζας και του απρόσωπου κεφαλαίου. Σημαίνει ότι οι τιμές πώλησης του γάλακτος από τους κτηνοτρόφους προς τις βιομηχανίες ή θα μειωθούν τόσο που δεν θα συμφέρει πια να παράγουν οι κτηνοτρόφοι  της Ηπείρου γάλα ή να εισάγει η "ΔΩΔΩΝΗ" πρώτη ύλη από οπουδήποτε την συμφέρει. Το οικονομικό σκάνδαλο της "ΔΩΔΩΝΗΣ" έμεινε στα ψιλά γράμματα χρόνια τώρα. Κανείς από τους βουλευτάδες αλλά και τους ντόπιους διαχειριστές της εξουσίας δεν έδωσαν καμία σημασία άλλες φορές από ανικανότητα αλλά τις περισσότερες φορές για κομματικό και προσωπικό όφελος.
Η έκθεση "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Ηπείρου- Στρατηγικός Σχεδιασμός 2012-2014" μεταξύ άλλων αναφέρει:"Στην Π.Ε Πρεβέζης ο κλάδος των τροφίμων εμφανίζει την μεγαλύτερη συμμετοχή στην απασχόληση.Ο υποκλάδος που αφορά τα προϊόντα γάλακτος εμφανίζει πτωτική τάση καθώς οι τυροκομικές μονάδες του νομού εκτοπίζονται από την δραστηριότητα μιας βιομηχανίας γάλακτος της «ΔΩΔΩΝΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε» που έχει έδρα στα Ιωάννινα. Και συνεχίζει λίγους παραγράφους πιο κάτω:"Στην Ήπειρο λειτουργούν 54 βιομηχανίες και βιοτεχνίες επεξεργασίας γάλακτος συνολικής δυναμικότητας 805 τόνων την ημέρα . Η βιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ επεξεργάζεται το 94% του αγελαδινού και το 56% του αιγοπρόβειου γάλακτος".
Στον πίνακα που ακολουθεί τα επίσημα δικά τους στοιχεία δείχνουν για την ΔΩΔΩΝΗ ότι έχει δυναμικότητα 500 τόνους γάλα την ημέρα και μαζί με το Ίδρυμα Βαρώνου Τοσίτσα είναι η μοναδική βιομηχανία που δεν εκμεταλλεύεται γάλα που προέρχεται από άλλους νομούς της Περιφέρειας Ελλάδας". Οι ίδιοι που πωλούν την ΔΩΔΩΝΗ δίνουν τα επίσημα στοιχεία για την σημασία της κτηνοτροφίας στην περιοχή τονίζοντας: "Στην Περιφέρεια Ηπείρου η κτηνοτροφία συμμετέχει σε ποσοστό 65% στη συνολική ακαθάριστη αξία της παραγωγής του πρωτογενή τομέα , ενώ το πανελλαδικό ποσοστό αγγίζει το 39%."
Η επόμενη κίνηση για την "ΔΩΔΩΝΗ" ξεκίνησε, αφού η δικαστική νίκη για την ΑΤΕ επί των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών-μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» ανοίγει ακόμη περισσότερο το «δρόμο» για την πώληση της τελευταίας μέσω διεθνούς διαγωνισμού.
Μπράβο μάγκες εκπρόσωποι της Ηπείρου στο ελληνικό κυνοβούλιο. Μπράβο και στα ντόπια κομματόσκυλα που διοικούν την Ήπειρο, μπράβο και στα κομματικά Δ.Σ των συνεταιρισμών. Κάνατε το καθήκον σας.
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top