12/9/11

Τα θέλει η κωλάρα μας

Δίνουμε 400.000 ευρώ για να κυκλοφορήσει ...αναμνηστικό κέρμα 2 ευρώ
O κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 400.000 ευρώ από την κυκλοφορία των νέων αναμνηστικών μεταλλικών κερμάτων των 2 ευρώ τα οποία θα τεθούν σε κυκλοφορία με αφορμή τον εορτασμό της δεκαετούς επετείου κυκλοφορίας χαρτονομισμάτων και κερμάτων σε ευρώ.
Η κυκλοφορία των νέων αναμνηστικών κερμάτων προβλέπεται από σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
Ειδικότερα, τα νέα αναμνηστικά νομίσματα των δύο ευρώ θα κοπούν σε ποσότητα ενός εκατομμυρίου με διαφορετική παράσταση από τα κυκλοφορούντα κέρματα της αξίας αυτής.
Ακόμη, περιμετρικά στο δακτύλιο του νέου κέρματος θα υπάρχουν τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον πυρήνα του θα υπάρχει μια πολυσύνθετη παράσταση με κεντρικό άξονα τη Γη.
Η παράσταση αυτή συμβολίζει τον τρόπο κατά τον οποίο το ευρώ έχει «καταστεί ένας παγκόσμιος παίκτης κατά την τελευταία δεκαετία και τη σημασία του για τις ζωές των κοινών ανθρώπων». Στην παράσταση αυτή απεικονίζονται άνθρωποι (κόσμος), πλοίο (εμπόριο), εργοστάσιο (βιομηχανία) και αιολικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής (ενέργεια)».
Τέλος, περιμετρικά και στο κέντρο θα αναγράφεται: «Ελληνική Δημοκρατία» και τα έτη 2002 - 2012.

Πηγή: ΑΠΕ

2 σχόλια:

oikodomos είπε...

Kαλησπέρα,
τι να πω... αυτά μας μάραναν!
Εδώ δεν έχουμε να φάμε,
...ραπανάκια για την όρεξη.
Καλή δύναμη!

frizArta είπε...

oikodomos
Τι να πούμε αδερφέ και πόσο καλή δύναμη ακόμα;
ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗ!!!!

Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top