11/7/11

Τα κτήνη δολοφονούν άλογα

Ποιος θα δικάσει αυτά τα κτήνη;
Τα σκότωσε η θερμοπληξία, κανείς δεν τους έβαλε νερό ή φαγητό
Μία θλιβερή εικόνα αντίκρισαν οι υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης όταν κλήθηκαν από το Λιμεναρχείο για να κατέβουν στο λιμάνι της πόλης.

Μέσα στο γκαράζ του πλοίου «Μυτιλήνη», το οποίο είχε καταπλεύσει από τον Πειραιά, κείτονταν δύο άλογα νεκρά.
Η κατάστασή τους ήταν απερίγραπτη αφού τα άτυχα ζώα είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από θερμοπληξία.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Μιχάλη Σασχαμάνογλου, τα δύο άλογα πρέπει να βρήκαν εφιαλτικό θάνατο αφού οι συνθήκες διαμονής τους στο γκαράζ του πλοίου λόγω κυρίως των αποπνικτικών θερμοκρασιών ήταν αυστηρά ακατάλληλες και επικίνδυνες για τη ζωή τους.

Εκτός αυτού τα δύο άτυχα άλογα ταξίδευαν ασυνόδευτα και μάλλον δεν είχε φροντίσει κανείς ούτε να τα ταϊσει αλλά ούτε και να τα ποτίσει.
Φυσικό επακόλουθο ήταν λοιπόν να μην αντέξουν σε αυτές τις συνθήκες και να βρουν τραγικό τέλος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα δύο άλογα ήταν επαγγελματικών προδιαγραφών προέρχονταν από τον Ελληνικό ιππόδρομο και ο ιδιοκτήτης τους είναι μάλλον από την Καλλονή.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία Μυτιλήνης μελετά και ερευνά την όλη υπόθεση και πρόκειται να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης για όποιες ποινικές ευθύνες προκύπτουν για τον ιδιοκτήτη αλλά και για την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου αφού όπως υποστηρίζει δεν έπρεπε να παραλάβει τα δύο ζωντανά αν δεν είχε κατάλληλο χώρο για να τα φιλοξενήσει χωρίς να κινδυνεύουν οι ζωές τους.
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top