30/7/11

Η αλήθεια δεν κρύβεται

 Η απορία του πως και γιατί έτσι ξαφνικά επέλεξε την Άρτα ο πρωθυπουργός λύνεται από τα κονέ που έχει στο Μέγαρο η ΓΝΩΜΗ

ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Γιατί ο Γιώργος επέλεξε Γιάννη…

Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ
 Είναι να μην έχεις «τα μέσα» στο Μέγαρο Μαξίμου… Τελείωσε… Μαθαίνεις τα πάντα και χωρίς κόπο. Τώρα είναι η ώρα να σας αποκαλύψω, γιατί ελήφθη η απόφαση να κάνει, έτσι στο…. ξεκάρφωτο επίσκεψη στην Άρτα, ο πρωθυπουργός Γιώργος την στιγμή που έχει πλείστα όσα προβλήματα να αντιμετωπίσει, τόσες σκοτούρες με την Μέρκελ, τον Τρισέ και τα’ άλλα παιδιά.
Ψυχάρα ο Γιώργος, ο πρωθυπουργός. Εκεί που καθόταν στο γραφείο του, για να ετοιμάσει, Τετάρτη πρωί την ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα, του έρχεται η φλασιά! Φωνάζει την διευθύντρια του γραφείου του, την κυρία Βάρτζελη και πραγματικά την εκπλήσσει με τον διάλογο που ακολουθεί:
-Ρε συ… Βάρτζελη, της λέει… Εκείνη ψυχή ο Γιάννης που βγάλαμε δήμαρχο στην Άρτα, τι να κάνει; Κάτι μου λέει πως έχει προβλήματα, μιας και είναι πολλοί αυτοί που του την… πέφτουν, για τα όσα δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα…
-Είναι αλήθεια πρόεδρε… Έχει πολλά προβλήματα ο σύντροφος Γιάννης και πρέπει με κάθε τρόπο να τον στηρίξουμε, είπε η Βάρτζελη, για να συμφωνήσει με την επιλογή του προέδρου.
Αν ήθελε ας έκανε κι αλλιώς, αλλά συνέχισε για να ενθαρρύνει τον πρωθυπουργό Γιώργο, να κάνει την επίσκεψη στην Άρτα.
-Ο δήμαρχος που έχουμε στην Άρτα, κύριε πρόεδρε, είναι ακριβώς σαν εσάς… Λέει πολλά, τα μπερδεύει κιόλας και στο τέλος δεν κάνει τίποτα απολύτως, συνέχισε η συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Γιώργου, αλλά τόσο μεράκι, για να υπερασπιστεί τον δήμαρχο Γιάννη, ούτε που το περίμενε κανένας…
-Να πάτε πρόεδρε, να τον στηρίξετε τον δήμαρχο, είναι δικό μας παιδί.
Εκεί κλείνει η συζήτηση και ο πρωθυπουργός Γιώργος αναχωρεί για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου και ανακοινώνει την απόφασή του, ενώ την ίδια στιγμή «πέφτει σύρμα» στην Άρτα. Ο δήμαρχος Γιάννης είναι στην Πράμαντα και μόλις μαθαίνει το νέο, αρχίζει να οργανώνει τα της υποδοχής, λέγοντας στον αντιδήμαρχο Θόδωρο, που ήταν δίπλα του.
-Τι να μου πουν εμένα; Ολόκληρος πρωθυπουργός Γιώργος διαλέγει εμένα και έρχεται στο Δημαρχείο, θα κάτσω εγώ ν’ ασχοληθώ με το Νικολάου;
Κολλημένος με το Νικολάου, αλλά προς στιγμήν τον αφήνει για να δώσει τις εντολές…
-Βλάρας και Γέμος, θα είναι πάντα δίπλα μου, για να δημιουργήσουμε την καλύτερη εντύπωση, έλεγε δίνοντας εντολή στο γραφείο του, οπότε «τα παίρνει» ο αντιδήμαρχος Θόδωρος και του την λέει:
-Κι εγώ δήμαρχε που θα είμαι;
-Στο αμαξοστάσιο, για να ανακυκλώσιμα Θόδωρε… Στην δουλειά σου…
Ο δήμαρχος Γιάννης επιμένει να δίνει εντολές και ξανατηλεφωνεί (από Πράμαντα όπου βρίσκεται) στο γραφείο του και δίνει τη νέα εντολή:
-Νάκας και Μπόβολος, σε ετοιμότητα, να δείξω τις επιλογές μου στον πρωθυπουργό Γιώργο, να ακούσω και τα συγχαρητήριά του…
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε μεγάλες στιγμές σήμερα στο δημαρχιακό κατάστημα.
Θα είμαστε εκεί και θα τα καταγράψουμε όλα…

Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top