12/7/11

Ευχαριστίες

Ευχαριστίες Ισραήλ για το ελληνικό μπλόκο στον στολίσκο της Γάζας.
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ευχαρίστησε σήμερα τον Ελληνα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, για τον αποκλεισμό από την Αθήνα διεθνούς στολίσκου που ήθελε να σπάσει συμβολικά τον αποκλεισμό της Γάζας.
«Σας ευχαριστώ που σταματήσατε το στολίσκο σύμφωνα με τις συστάσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Με τη δράση αυτή, συμβάλατε στο να ηρεμήσει η κατάσταση και, σε τελική ανάλυση, στο καλό της Γάζας», δήλωσε ο Πέρες στον έλληνα ομόλογό του κατά τη συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ισραηλινή προεδρία.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν είχε ζητήσει «απ' όλες τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να αποθαρρύνουν τέτοιους στολίσκους προς τη Γάζα», εκφράζοντας φόβους ότι θα σημειωθούν βιαιότητες, είχε δηλώσει στις 27 Μαΐου ο εκπρόσωπός του.
Ο κ Παπούλιας θα έχει συνομιλίες νωρίς το απόγευμα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αύριο Τρίτη θα μεταβεί στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης για συνομιλίες με παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top