22/7/11

Καταγγελία της ΔΑΚΕ

Απο την ΗΧΩ 
Καταγγελία της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Άρτας για τις αξιολογήσεις Διευθυντών Σχολείων

«Εξοστρακίζονται επιτυχημένοι κατά κοινή ομολογία Διευθυντές Σχολείων»

Ζητά αντικατάσταση των μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου και νέο αξιολογικό πίνακα

Με μια σκληρή ανακοίνωση τοποθετείται η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Άρτας για τις πρόσφατες αξιολογήσεις Διευθυντών Σχολείων, ζητώντας την άμεση παραίτηση των υπεύθυνων αλλά και από την συντεταγμένη πολιτεία να αποκαταστήσει την αδικία μη εγκρίνοντας τον «Πίνακα» και να προχωρήσει σε αντικατάσταση όλων των μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου ώστε να συνταχθεί νέος αξιολογικός πίνακας. Στην ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ καθηγητών Άρτας καταγγέλλει πως «η ΠΑΣΚ Καθηγητών Άρτας προέβη σε αθλιότητες κατά του κλάδου των καθηγητών και της Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Άρτα συνεπικουρούμενη από δυνάμεις της Αριστεράς». Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Άρτας αναφέρει πως «πρόκειται για έκτρωμα, το οποίο κυοφορούσε η ανωτέρω «ομάδα ανθρώπων» παρόμοιο του οποίου δεν υπήρξαν ποτέ ούτε στην Άρτα, αλλά ούτε σε κανένα νομό της Ελλάδας, από τότε που λειτουργούν τα υπηρεσιακά συμβούλια των καθηγητών.

(22/7/2011)

Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα κομματισμού, διαπλοκής, συνενοχής, εξυπηρέτηση συμφερόντων, ακόμη και ταπεινών κινήτρων, τα οποία δεν μας επιτρέπει το ήθος μας να αναφέρομαι».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Άρτας αναφέρει τα εξής:

«Την ίδια στιγμή που ο πολιτικός της φορέας ζητά συναίνεση και η υπουργός Παιδείας κόπτεται για το καλό της Εκπαίδευσης η ΠΑΣΚ Καθηγητών Άρτας προέβη σε αθλιότητες κατά του κλάδου των καθηγητών και της Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Άρτα συνεπικουρούμενη από δυνάμεις της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα:

Φρόντισε μέσω της Περιφερειακής Δ/ντριας αξιοκρατικά!!! και ανερυθρίαστα να διορίσει στο ΠΥΣΔΕ – Συμβούλιο Επιλογής δύο κομματικά μέλη υποψήφιους με την ΠΑΣΚ. Στο επταμελές συμβούλιο προϊστατο τιμωρημένος πρόσφατα με ποινή τρίμηνης αργίας και υπόδικος (καταβολή εγγύησης – απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).

Συμμετείχαν επίσης ο αιρετός της ΠΑΣΚ και η αιρετός της «Συσπείρωσης» οι οποίοι αντί να υπερασπίζονται τους συναδέλφους από αυθαιρεσίες της Διεύθυνσης, αποτέλεσαν μέρος του κακόγουστου σκηνικού. Μάλιστα ο αιρετός της ΠΑΣΚ συμμετείχε παρά τη ρητή απαγόρευση του νόμου, διότι ήταν υποψήφια η αδερφή της γυναίκας του.

Ορίστηκαν επίσης από την Περιφερειακή Δ/ντρια να μετέχουν δύο Σχολικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι προφανώς υπάκουσαν τις εντολές διότι ακολουθεί η δική τους επιλογή για την θέση των Σχολικών συμβούλων.

Αυτοί συνεδρίασαν και έκριναν σε προφορική συνέντευξη τους υποψήφιους για Δ/ντες Σχολείων. Η συμπεριφορά, το ύφος και οι ερωτήσεις τους, ήταν κατά την ομολογία των συναδέλφων απαράδεκτη και προσβλητική. Αφού δε, ολοκλήρωσαν το «έργο τους», ανάρτησαν στο διαδίκτυο την βαθμολογία της συνέντευξης για κάθε συνάδελφο. Όλοι οι καθηγητές της Άρτας πιστέψαμε ότι πρόκειται για κακόγουστη φάρσα κάποιου ανεγκέφαλου χάκερ.

Δυστυχώς όμως διαπιστώσαμε με έκπληξη, ότι πρόκειται για έκτρωμα, το οποίο κυοφορούσε η ανωτέρω «ομάδα ανθρώπων» παρόμοιο του οποίου δεν υπήρξαν ποτέ ούτε στην Άρτα, αλλά ούτε σε κανένα νομό της Ελλάδας, από τότε που λειτουργούν τα υπηρεσιακά συμβούλια των καθηγητών.

Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα κομματισμού, διαπλοκής, συνενοχής, εξυπηρέτηση συμφερόντων, ακόμη και ταπεινών κινήτρων, τα οποία δεν μας επιτρέπει το ήθος μας να αναφέρομαι.

Βαθμολογήθηκαν με άριστα όσοι εξυπηρέτησαν την «κατάσταση» συμμετέχοντας στις επιτροπές που όρισε ο «Δ/ντής», σχετικά με ανάκληση πτυχίων των ιδιωτικών σχολών, υπόθεση στην οποία κατηγορείται ως εμπλεκόμενος ο ίδιος ο «Διευθυντής» και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Άρτας.

Τι σύμπτωση άραγε!!! Μάλιστα ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ήταν ο ίδιος υποψήφιος και πήρε «ΑΡΙΣΤΑ».

Επιτυχημένοι κατά κοινή ομολογία Δ/ντές σχολείων εξοστρακίζονται. Βαθμολογούνται με εξευτελιστικές βαθμολογίες 4,5 – 7,5 – 8,5 – 9 (με άριστα το 15) συνάδελφοι όλων των παρατάξεων, των οποίων το κοινό γνώρισμα είναι η εντιμότητα, η προσήλωση στο δημόσιο σχολείο και η μη συμμετοχή σε κυκλώματα παραπαιδείας.

Επειδή όλα αυτά μοιάζουν απίστευτα να συμβαίνουν στις μέρες μας καλούμε τον κάθε καλόπιστο πολίτη να διαπιστώσει του λόγου το αληθές βλέποντας την βαθμολογία στην Άρτα και στους όμορους νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας (στα Γιάννενα δεν ανακοινώθηκαν).

Μέσος όρος βαθμολογίας

ΑΡΤΑΣ: Ανώτερος 15, Κατώτερος 04,7

ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Ανώτερος 15, Κατώτερος 12,5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Ανώτερος 14,5, Κατώτερος 12,6

Ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι κινούνται με ενστάσεις και με δικηγόρους δικαστικά εναντίον του συμβουλίου επιλογής.

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους σε άμεση παραίτηση.

Την συντεταγμένη πολιτεία να αποκαταστήσει αμέσως την αδικία μη εγκρίνοντας τον «Πίνακα» και αφού προχωρήσει σε αντικατάσταση όλων των μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου να συνταχθεί νέος αξιολογικός πίνακας, ο οποίος θα αποκαθιστά το κοινό περί δικαίου αίσθημα και θα ενδυναμώνει το σεβασμό των κανόνων της ΗΘΙΚΗΣ, που αποτελεί στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας προϋπόθεση εκ των ουκ άνευ για την επιβίωσή της».
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top