18/7/11

Ντροπή σας γραικύλοι

Εξευτελίζουν την Ελλάδα οι πατριδοκάπηλοι.
Πήραν  την παρακάτω επιστολή.

12 Ιουλίου 2011
Αγαπητέ Πρωθυπουργέ Παπανδρέου,
Αγαπητέ Υπουργέ Εξωτερικών Λαμπρινίδη,

Εμείς, τα μέλη της Παλαιστινιακής κοινωνίας των πολιτών στη Γάζα, έχουμε παρακολουθήσει τις ενέργειες που πραγματοποίησε η κυβέρνησή σας για να εμποδίσει τον Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ να πλεύσει προς τη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή - τη Λωρίδα της Γάζας - για να προκαλέσει τον εγκληματικό αποκλεισμό της από το Ισραήλ. Ο Ισραηλινός αποκλεισμός της Γάζας μας έχει αποστερήσει από πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένα, πρώτα από όλα, την ελευθερία μας στη μετακίνηση. Δεν μας επιτρέπεται να αναζητήσουμνε επαρκή υγειονομική περίθαλψη ή ευκαιρίες εκπαίδευσης επειδή δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε ελεύθερα. Είμαστε αποκομμένοι από τις οικογένειές μας σε άλλα μέρη της κατεχόμενης περιοχής και του εξωτερικού. Και δεν μας επιτρέπεται να προσκαλέσουμε ανθρώπους να μας επισκεφτούν στη Γάζα. Τώρα, εσείς έχετε εισάγει αυτή την απαγόρευση στους ανθρώπους που η κύρια αποστολή τους είναι να μας σταθούν αλληλέγγυοι.

Οι άνθρωποι της Γάζας δεν έχουμε ανάγκη μόνο ανθρωπιστικής βοήθειας, επειδή εμποδιζόμαστε να χτίσουμε την οικονομία μας. Δεν μας επιτρέπεται να εισάγουμε πρώτες ύλες ή να εξάγουμε. Οι ψαράδες και οι αγρότες μας πυροβολούνται όταν επιχειρούν να ψαρέψουν ή να μαζέψουν της σοδειά τους. Ως αποτέλεσμα της σκόπιμης Ισραηλινής πολιτικής, 80% των ανθρώπων μας έχουν γίνει εξαρτημένοι από την διατροφική βοήθεια, οι υποδομές είναι πλήρως κατεστραμμένες, και τα παιδιά μας δεν μπορούν να φανταστούν μια μέρα που θα γνωρίζουν την ελευθερία.

Η προσφορά σας να παραδώσετε το φορτίο του Στόλου της Ελευθερίας εδραιώνει την αντίληψη ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα λύσει τα προβλήματά μας και είναι μια αδύναμη προσπάθεια να συγκαλύψετε τη συνέργιά σας στον Ισραηλινό αποκλεισμό.
Λυπούμαστε πολύ που δεν δεχόμαστε την φιλανθρωπία σας. Οι οργανωτές και οι συμμετέχοντες του Στόλου της Ελευθερίας αναγνωρίζουν ότι η δέσμευσή μας δεν είναι για ανθρωπιστική βοήθεια, είναι για τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Μεταφέρουν μαζί τους κάτι πιο σημαντικό από τη βοήθεια. Μεταφέρουν ελπίδα, αγάπη, αλληλεγγύη και σεβασμό. Η προσφορά σας να συνεργήσετε με τους καταπιεστές μας στη μεταφορά βοήθειας ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ απολύτως.

Εφ' όσον είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεστε κάτω από τεράστια πολιτική πίεση να συμμορφωθείτε με τη θέληση του Ισραηλινού καθεστώτος, να συνεργαστείτε με το Ισραήλ στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να νομιμοποιήσετε τον αποκλεισμό, αρνούμαστε να αποδεχτούμε τα ψίχουλά σας. Λαχταρούμε την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ικανότητα να κάνουμε επιλογές στις καθημερινές μας ζώες. Σας προτρέπουμε να αναθεωρήσετε και να αφήσετε το Στόλο της Ελευθερίας να πλεύσει.
Τέλος, αναγνωρίζουμε τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων μας και την υποστήριξη της χώρας σας για τα νόμιμα δικαιώματά μας. Με αυτή την ιστορία στο νου και την παραπάνω αναγνώριση των ελευθεριών που μας απαγορεύονται /αρνούνται, σας καλούμε να επιτρέψετε στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας να φύγουν για τη Γάζα, αμφισβητώντας έτσι τον παράνομο Ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και την παράνομη κατοχή της Παλαιστινιακής γης.

Με εκτίμηση,

Palestinian Network of NGOs (PNGO) (αντιπροσωπεύει πάνω από 60 μη-κυβερνητικούς οργανισμούς στη Γάζα)

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top