24/6/11

Μεγαλοπασόκοι και μικροπασόκοι

Για τους Αρτινούς δεν έφτανε το κυνήγι του Μεγάλου ΠΑΣΟΚ του κέντρου. Έχει τώρα να αντιμετωπίσει και το μικροπασόκ της Άρτας που σοσιαλιστικά σκεπτόμενο αυτούς τους καιρούς αντιγράφει τις τακτικές των κεντρικών.
Θα μου πεις, τι να κάνει να τα χαρίσει; Και θα σου πω σοσιαλισμός σημαίνει κάτι άλλο ειδικά σε καιρούς που δοκιμάζονται οι άνθρωποι.
Διαβάζουμε στην ΗΧΩ.
Εισπρακτικό «σαφάρι» του διευρυμένου Δήμου Αρταίων
Σοκ στους δημότες από ξεχασμένες και «παγωμένες» οφειλές
Καλούνται να πληρώσουν ταφεία, ύδρευση, κλήσεις, και τέλη πενταετιών με προσαυξήσεις
Βεβαιώνονται στη Δ.Ο.Υ. οι οφειλές και «κλειδώνουν» την φορολογική ενημερότητα
Κλήσεις που ξεχάστηκαν στα συρτάρια, άλλες που «σβήστηκαν» από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, χρέη από λογαριασμούς ύδρευσης και δημοτικών τελών, που ουδέποτε ζητήθηκαν, ταφεία που οι απόγονοι δεν τα πλήρωσαν, αποτελούν το αντικείμενο του οικονομικού «σαφάρι» που ξεκίνησε εδώ και δύο περίπου μήνες ο Καλικράτειος Δήμος Αρταίων, προκειμένου να εισπράξει χρήματα. Δημότες, που μέχρι πρότινος θεωρούσαν πως δεν οφείλουν, εθιμικώ δικαίω, ή πως οι αβελτηρίες που καθήλωναν την εισπραξιμότητα στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, θα συνεχίσουν να λειτουργούν, άλλοι που νόμιζαν ότι οι κλήσεις τους από κυκλοφοριακές παραβάσεις έχουν σβήσει, διαπιστώνουν με οδύνη –που μεταλλάσσεται σε οργή- ότι όχι μόνο δεν ξεχάστηκαν αλλά έχουν ήδη οδεύσει προς το ταμείο της Δ.Ο.Υ. Άρτας και «μπλοκάρουν» την έκδοση φορολογικής ενημερότητας!
Η οργή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη επειδή όλες οι οφειλές σε χιλιάδες δημότες όδευσαν προς την εφορία, χωρίς καν προηγουμένως να έχουν ειδοποιηθεί οι οφειλέτες και να κληθούν είτε να πληρώσουν, είτε να διακανονίσουν τα χρωστούμενα.
Ο Πάνος Οικονομίδης, μας έλεγε δημότης, επαγγελματίας με κατάστημα στην πόλη, που έχει πάρε-δώσε στη Δ.Ο.Υ. και που κλήθηκε να πληρώσει σοβαρό ποσό από κλήσεις των ετών 2007 και 2008, «είχε διαγράψει τις παραβάσεις». «Ξαφνικά –λέει ο συμπολίτης- και χωρίς καμία ειδοποίηση, ούτε καν για να προβάλουμε τις ενστάσεις μας, βρέθηκα να χρωστώ στην εφορία ένα ποσό που νόμιζα πως δεν υπήρχε και που μου μπλοκάρισε την έκδοση φορολογικής ενημερότητας».
Δηλώνει μάλιστα, «αγανακτισμένος» για την πρακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής λέγοντας: «δεν χρωστάω στο κράτος και ξαφνικά βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να φαίνομαι πως χρωστάω στο Δήμο. Και μάλιστα σε αυτές τις οικονομικά δύσκολες περιόδους, χωρίς καν να μπορώ να κάνω ένα διακανονισμό»!
«Αγανακτισμένος» δηλώνει επίσης άλλος συμπολίτης μας που επίσης βρέθηκε στη λίστα των οφειλετών στο Δήμο από κλήση της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά για άλλο λόγο.
«Ξέρουμε» μας είπε, «πως ο Δήμος χρωστάει ένα σωρό λεφτά στους επαγγελματίες που συναλλάσσεται και που τους πληρώνει με καθυστέρηση μηνών, για να μην πούμε ετών. Όμως δεν υπολογίζει τόκους, δεν τους πληρώνει παραπανίσια λεφτά. Αντίθετα σε μένα, για μια κλήση 200 Ευρώ, που μου καταλογίσθηκε το 2007, μου ζητάει και τόκους 6,80 Ευρώ!!! Είναι δίκαιο αυτό; δηλαδή στο Δημαρχείο δεν λαμβάνουν υπ’ όψην και τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν τότε σχετικά με τις κλήσεις, ούτε τη σημερινή συγκυρία και ζητάνε «πανωτόκια»; Δηλαδή, δεν θα μπορούσε να ζητήσει την πληρωμή αναδρομικά των κλήσεων χωρίς προσαυξήσεις, όταν και ο ίδιος ο Δήμος πληρώνει τις υποχρεώσεις του αναδρομικά, αλλά χωρίς τόκους και πανωγραψίματα»;
Εύλογα τα ερωτήματα των συμπολιτών, όμως η απάντηση, εάν δοθεί, θα προέρχεται από την Δημοτική Αρχή. Επίσης απαντήσεις για τους λόγους που οι οφειλές των δημοτών, παρέμειναν στο «ψυγείο» ενδεχομένως να οφείλουν να δώσουν και οι πρώην Δήμαρχοι των Δήμων που συνενώθηκαν με το Δήμο Αρταίων.
Η ειδοποίηση
Για να έχουν οι δημότες μια «γεύση» από την τακτική που ακολουθούν οι υπηρεσίες του Δήμου δημοσιεύουμε δύο έγγραφα, το ένα με την «Ατομική Ειδοποίηση» που μπορεί να σταλεί στον καθένα μας, και το άλλο με τις βεβαιωμένες οφειλές από κλήσεις του Κ.Ο.Κ.
Στην ειδοποίηση αναφέρονται τα εξής:
«ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Σας πληροφορούμε ότι στην Υπηρεσία μας οφείλετε τα παρακάτω ποσά. Παρακαλούμε να προσέλθετε για τακτοποίηση της οφειλής σας εντός 30 ημερών από την παραλαβή της παρούσας.
Σε αντίθετη περίπτωση και μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας θα υποχρεωθούμε να λάβουμε τα προβλεπόμενα από το Νόμο μέτρα, προκειμένου να εισπραχθούν οι παραπάνω οφειλές.
Οι προσαυξήσεις που εμφανίζονται ισχύουν μέχρι την έκδοση της παρούσης και επιβαρύνονται με 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης, υπολογίζονται δε ακριβώς κατά την ημερομηνία πληρωμής.
Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία του Δημοτικού Ταμείου. Σε περίπτωση που έχετε τακτοποιήσει την οφειλή σας παρακαλώ αγνοήστε την παρούσα ειδοποίηση.
Ακολουθεί η αιτιολογία της οφειλής στο Δήμο που στην προκειμένη περίπτωση είναι ως εξής
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: Κλήση ………………….. 14/11/2007, 11:07 π.μ. Όχημα με Αρ. Κυκλ. ……………………..
ΧΡΕΩΣΗ: 20,00, ΥΠΟΛΟΙΠΟ: 20,00, ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ: 6,80 ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ: 26,80».
Η αναστάτωση, πάντως που έχει προκληθεί, έχει την βάση της στην μέχρι πρότινος τακτική να μην ειδοποιούνται οι δημότες για τυχόν οφειλές, οι υπηρεσίες να μην κινούνται να τις εισπράξουν και να θεωρούν ότι δεν θα ζητηθούν ποτέ. Θεωρούν επίσης άδικο την επιβολή προσαυξήσεων, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ατομικές ειδοποιήσεις από την υπηρεσία του Δήμου, αλλά και βιαστική έως ακατανόητη την βεβαίωση οφειλών στη Δ.Ο.Υ., χωρίς προηγουμένως να έχουν κληθεί να τις εξοφλήσουν οι οφειλέτες.


Να διευκρινιστεί ότι για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύουμε πρωτόκολλα και ονόματα από τα έγγραφα.
Copyright © 2014 frizArta | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top